Wie dra die broek in die huis? (Storie van Adam)

Dit was by ‘n vriend se verjaarsdag partytjie waar ek my ‘Eva’ ontmoet het. Ons het dadelik lekker gesels en in mekaar belang gestel. Duidelik ek meer in haar, want sy soek toe geselskap op van ou skoolvriende, terwyl ek alleen so ‘n meter agterna volg. Elke nou en dan het sy oor haar skouer geloer en hierdie vreemde man gesien wat op sy eie staan en haar aangaap. Dit het seker presies so gebeur met Adam. Hy het ‘n naak Eva deur die tuin van Eden gevolg na die boom van kennis van goed en kwaad en het sonder protes die vrug by haar geneem en geëet. Die mag wat die vrou oor ‘n man het is iets wat ek nog nie volkome verstaan nie.

Dit sit verseker nie in elke man se broek om te erken dat die vrou ‘n sterk en belangrike rol speel in ons mans se lewens nie , en as ons nie verstaan wat dit beteken om die hoof van die huis te wees nie, kan dit ons broekloos los. Om die waarheid te sê, is dit soms lekker as die vrou die broek dra, veral wanneer daar mamma geroep word vroeg in die oggend. Dan is daar ook die tye wanneer dit voordelig is as niemand ‘n broek dra nie.

Ek dink ons kan baie leer van ons oer-oupa oor dié saak, alhoewel hy ‘n broek van vyeblare gedra het!
God het die vrou aspris van Adam se ribbebeen gemaak, nie sodat sy sy eiendom is nie, maar sodat sy by hom sal inpas. Ek glo God het prime rib gebruik en nie spare ribs nie.

Wat ek vir my ‘Eva’ gesê het toe sy uiteindelik omdraai en met my gesels het, was “Ek kry jou man eendag baie jammer.” Intussen het ek geleer om meer opbouende woorde oor haar te spreek en oor my. Die Woord sê tog dat ons die vrugte van ons woorde sal pluk. Dan wonder sommige mans hoekom hulle vrouens so onmoontlik kan wees! As jy haar afbreek sal sy jou afbring, maar as jy haar opbou, sal sy jou ophef!

Met Adam se broekdra verantwoordelikhede het dit maar soms broekskeur gegaan. Hy het haar nie beskerm nie en het toegelaat dat ‘n slang haar en hom verlei. Dit sou beter gewees het vir hom om verantwoordelikheid te neem vir sy optrede in pleks daarvan om sy Eva te blameer. Ons bly verantwoordelik vir dié wie God aan ons toevertrou het.

As ons leer van Adam se foute sal ons nie te lig in die broek gevind word nie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s