So ‘n kaal besigheid? Kan ek nie net iets bedek nie?

Timothy,
Om naak voor jou vrou te staan, emosioneel, spiritueel en fisies is van die moeilikste dinge wat enige man kan doen. Op geen ander stadium is jy meer kwesbaar as op daardie oomblik wanneer jy oop en eerlik voor haar staan.

V. In daardie lig is dit duidelik hoekom moderne mans gryp na ding waaragter hulle kan skuil soos alkohol byvoorbeeld?

A. Die mense se eerste reaksie is homself (sy naaktheid) te bedek. Omdat ons ‘n diep innerlike openbaring het dat ons te kort kom. Dat ons in ons naaktheid nie die mas kan op kom nie.
Dit het begin met Adam en Eva. Nadat hulle gesondig het, was daar iets missing en hulle het dit probeer wegsteek vir hulleself en vir ander. En vandag nog raak ons dronk, raak ‘workaholics’ enige iets om agter weg te skuil dat ons beste is nie goed genoeg nie.

V. Hoe belangrik is dit om jouself so bloot te stel, wat as sy nou alles van my weet ?

A. ‘n Gesonde huwelik is een waar hulle ‘naaktheid’ tekortkominge, foute en slegte gewoontes okay is met mekaar. “Ek is lief vir jou net soos jy is.” En dit is slegs in so ‘n naak voor mekaar staan verhouding, waar jy werklik kan groei.

!!Maar as jy jouself die hele tyd probeer bedek, al jou foute verskoon, verdrink of wegsteek hoe kan jou vrou of man ooit die werklike jy aanvaar!!

Wat vir my baie interessant is dat toe Jesus op die kruis vir ons sterf en al die sonde van die wêreld op hom te neem, sê die Bybel dat hy kaal was. Hy het die wêreld se naaktheid voor God die Vader geneem en gesê dit is wie ek is, daar is niks wat ek wegsteek of ontken nie.

… en God het dit so aanvaar!
V. Om veilig te voel met my vrou klink vreemd, maar dit is nie, gestel ons hou vakansie met vriende en my vrou se vriendin is getroud met ‘n spier-paleis is dit belangrik om dit met haar te kan deel , en dat sy my laat veilig voel, Timothy het jy raad?

A. Jy bedoel, jy is jaloers en jy soek jou vrou se versekering dat sy darem nog van jou bierpens hou? Om jou vrese, angs en emosies te kan identifiseer en met jou vrou of man te deel is die mees kragtigste wapen om te groei as mens en in die verhouding.
Ek sê gereeld vir my vrou, daardie man intimideer my, ek voel nie waardig om met so ‘n persoon te gesels nie, ens.

!!Ek ken my kaalheid, en dit is okay want my God en my vrou aanvaar my net soos ek is!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s