Ons is almal slawe tot ons emosies en vrese.

Master with puppet

Ons voel tog in beheer, ons 5 sintuie werk meeste van die tyd, ons is wakker en ons is bewus wanneer ons ’n besluit maak, selfs al is dit ’n slegte besluit. Maar is ons werklik in beheer van wat ons doen en nie doen nie? Is daar nie ‘behind the scène’ faktore wat ’n rol speel in ons gedragspatrone nie?

In my berading kantoor, sien ek oor en oor mense wat hulle hele lewe lank die simptome (aka gedragspatrone) behandel sonder enige langtermyn deurbraak of sukses. Daar is bitter min groei wat in die individue aangaan en na jare wat verby gegaan het is baie nog slawe tot hulle emosies en vrese van hulle kinderjare.

Kyk ’n bietjie na hierdie kort video, wat baie mooi uitbeeld wat diep binne die mens se siege aangaan en so beheer neem van ons aksies.

Verstaan dat jy ’n baie dieper mens is as wat jy dalk besef en dat daar baie meer faktore is wat jou aksies motiveer as net wat jy wil en nie wil doen nie. Sodra ons erkenning kan gee aan ons emosies en vrese, sal ons meer in staat wees om dalk te begin vir onsself te dink.

Sonder innerlike refleksie sal ons altyd slawe bly tot ons emosies en vrese.

©Gesonde Seks, Timothy Kieswetter 2013

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s